söndag 25 januari 2015

Samhandla – kompisshoppa

Vi är tre hushåll som under några år samhandlat främst matvaror, men även kläder och annat. Vi brukar samåka till något av storköpen en gång i veckan.

Genom att vi handlar tillsammans så kan vi nästan alltid spara en pengar på erbjudanden som förutsätter att man ska köpa flera av en vara, fast man kanske bara vill ha en. Ofta blir det billigare ju fler man köper. En del storpack går det också att dela på, till exempel storpack med knäckebröd som egentligen består av två mindre paket som är ihopsatta.

Dessutom kommer man snabbare upp i olika bonusnivåer och då kan man ofta få erbjudanden som ger 5 till 10 procent på ett helt köp. I vissa butikskedjor kan man till exempel byta in intjänade poäng mot fem procent på ett köp. Tillsammans har vi medlemskort i de viktigaste affärerna. Vi kör dessutom med återanvändbara miljökassar och bara på dessa sparar vi runt tusenlappen tillsammans på ett år för det är vad affärernas engångspåsar kostar.

En grov uppskattning är att besparingen med samhandling hamnar runt 10 procent på ett år och då är det ändå inräknat att samhandlingen även medger att man unnar sig ett och annat som man kanske inte gjort annars.



Keywords: Shop together and save money.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar