fredag 7 februari 2014

Finns det oanvända kläder att köpa?

Hur pass ny är en ny kavaj från en klädaffär? Klädaffärer verkar ha öppet köp och bytesrätt upp till 14 dagar efter att kunden plockat hem varorna så det som lämnas tillbaka och säljs igen kan ha gjort ett antal hembesök. De kläder som säljs i butik (bortsett från inpackade underkläder och liknande) är samma kläder som kunder provar så det kan ha varit ett antal personer i kläderna innan man köper dem. Finns det några klädaffärer som säljer oanvända kläder eller finns det bara använda kläder att få tag på numera?

När det gäller till exempel elektronikaffärer så säljs vanligen de saker som varit hemma hos någon en sväng under begreppet ”Återlämnat” till nedsatt pris och framställda uppackade exemplar som kunderna undersökt säljs under begreppet ”Visningsexemplar” också till nedsatt pris. Vid nybilsförsäljning av provkörningsbilar så går det dessutom att på hastighetsmätare se exakt hur långt den gått.

Det verkar som det är just inom klädbranschen begreppen nya, obegagnade kläder å ena sidan och begagnade kläder å andra sidan flyter ihop och den enda skillnaden mellan att köpa kläderna nya i en klädbutik eller som vintage på Frälsningsarméns loppis verkar vara graden av hur mycket använt och begagnat plagget är eftersom alla verkar vara använda. 

http://www.dn.se/ekonomi/atervunna-h-mklader-blir-till-nya/
http://www.laholmstidning.se/article/20140410/TTEKONOMI/304109947/-/aringtervunna-hm-klaumlder-blir-nya-igen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar